Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Η Ελλάδα αυτοκτονεί

Αγαπητοί υποψήφιοι όλων των παρατάξεων. Επώνυμοι και ανώνυμοι διεκδικητικές της βελούδινης καρέκλας του Ελληνικού Κοινοβουλίου.  Συγγραφείς, καλλιτέχνες, επαγγελματίες και ερασιτέχνες πολιτικοί, ψώνια της δημοσιότητας και μη. 
Εσείς που την άλλη Κυριακή θα περιμένετε με αγωνία αν θα ζητωκραυγάσετε ή όχι την ένταξή σας στα «πράγματα της χώρας» σας βρίσκω ιδιαίτερα αναστατωμένους για λάθος λόγο. 
Φταίει που τσακώνεστε για το αν θα γίνει το ντιμπετ των πολιτικών αρχηγών σας; Φταίει που φοβάστε αν θα ξεσπάσει κάποιο άλλο σκάνδαλο λίγες μέρες πριν την «μεγάλη μέρα»; Φταίει που φοβάστε την οργή του λαού και δεν μπορείτε να διαβάσετε το λόγο σας ελεύθερα σε μια πλατεία όπως άλλοτε και τώρα έχετε περιοριστεί σε αίθουσες ξενοδοχείου ή το πολύ σε κάποιο κλειστό γυμναστήριο;
Κι όμως, οι περισσότεροι από εσάς βρήκατε τρόπο να μαθαίνουμε τα νέα σας και τα σαχλά σας σχόλια. Το  Facebook και το Twitter αναστενάζουν καθημερινά… και τα μηνύματα αυτοδιαφήμισης, μας προκαλούν ακόμα περισσότερο.
Αγαπητοί υποψήφιοι εδώ και μέρες προσπαθείτε να δημιουργήσετε ένα κλίμα διαφορετικό από αυτό της πραγματικότητας.  Μιλάτε για μια άλλη Ελλάδα. Μια Ελλάδα ονειρική, αυτή που θα μας άξιζε και όχι αυτή που μας δημιούργησαν ή συναίνεσαν τα κόμματά σας να γίνει.  Μέρα παρά μέρα σε κάποιο σημείο της χώρας, ένας άνθρωπος αυτοκτονεί.  Κάποιοι αφήνουν σημειώματα κάποιοι άλλοι όχι. Κάποιες αυτοκτονίες τις ονομάζουν πολιτικές. Τι σημασία έχει; Αυτή είναι η πραγματικότητα που δεν χωρά στο κλίμα της παραπλάνησης που δημιουργείτε.
Κάποιους τους έχετε ξεγελάσει. Κάποιους άλλους όχι.  Αγνοείτε την κατάρρευση που έχει χτυπήσει την χώρα και την πόρτα μας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η  Ελλάδα αυτοκτονεί και εσείς δεν το έχετε καταλάβει.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου