Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Κωδικός 0896

Κάποιοι δεν θα έχουν ποτέ όνομα αλλά θα έχουν το κωδικό 0896. 75 χρόνια μυστικής σιωπής, για όσους ανώνυμους κατά καιρούς είχαν τη δυνατότητα, λόγω επαγγέλματος να μπορούν να μιλούν ή ναγράφουν. Μια μυστική συνήθεια που έμεινε αδιατάρακτη μπροστά στο πέρασμα τωνχρόνων. Τώρα μια απόφαση ήρθε για να χαλάσει τις κακές συνήθειες τουδιαπλεκόμενου Τύπου και όλοι αυτοί οι «Τύποι» που τα έπαιρναν, για να σιωπούν ήγια να μιλούν, για να γράφουν ή για να μην γράφουν, δεν έχουν ονόματα.Καταστράφηκαν μαζί με τον κώδικα της δημοσιογραφικής τους δεοντολογίας.
Η Γενική Γραμματεία Τύπου μεταφέρει λέει, τα νόμιμα κατά τ’ άλλα κονδύλια, στο κρατικό προϋπολογισμό. Δεν είναι τόσο που γέμισαν οι τσέπες κάποιων, είναι πως κάποιοι άλλοι δημοσιογράφοι ή μη, πιστεύουν πως η δημοσιογραφία είναι λειτούργημα και κοινωνικό έργο. Είναι εργασία προς όφελος του συνόλου της κοινωνίας και της εύρυθμης λειτουργίας της. Για παράδειγμα, η αποκάλυψη σκανδάλων είναι «υποχρέωση», ενώ η συγκάλυψη και όταν μάλιστα αφορά το δικό τους «σινάφι» είναι «ιερή».
Τα σχετικά έγραφα και τα στοιχεία για τον τρόπο διακίνησης των χρημάτων έχουν καταστραφεί, γιατί όπως τόνισαν «βασική παράμετρος της αδιαφάνειας που χαρακτήριζε την χρήση των απορρήτων κονδυλίων ήταν η μη ύπαρξη εγγράφων και η καταστροφή κάθε στοιχείου αναφορικά με τη διακίνησή τους». Ποιος ξέρει, ίσως βρεθεί κάποιος άλλος κωδικός που θα ενισχύσει τα «μεγάλα συμφέροντα» και τις«σκοτεινές συναλλαγές» όσο καμία ΕΣΗΕΑ, κανένα σωματείο και κανένας κλάδος, δεν απαιτεί, δεν διαγράφει, δεν καθαρίζει και δεν προστατεύει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου