Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

«Σκάσε και κολύμπα»


Το παράξενο καλοκαίρι τελείωσε. Ο δύσκολος χειμώνας ξεκίνησε.

Κάποιοι λένε πως είμαστε «στο παραλίγο της καταστροφής» και κάποιοι άλλοι λίγο πιο αισιόδοξοι, πως «θα την γλιτώσουμε».
Άλλοι αναρωτιούνται «για πόσο;» και οι μεγαλύτεροι κουνάνε το κεφάλι λέγοντας «εμείς γεράσαμε, εσείς τι θα κάνετε»....

Κανείς δεν πιστεύει τίποτα και κανείς δεν είναι σίγουρος πως αυτή η χώρα θα τα καταφέρει.

Κάποιοι χαμογελούν πίσω από την πλάτη μας και οι περισσότεροι, εντός των συνόρων κλαίνε.

Η παιδεία ξεκινά με απεργίες και τα πανεπιστήμια με κινητοποιήσεις. Κάποιοι θα κρατήσουν πάλι ομήρους παιδιά και φοιτητές .

Οι συνταξιούχοι τιμωρούνται που μεγάλωσαν ενώ άρρωστοι, ανήμποροι και πολύτεκνοι σιχτιρίζουν την τύχη τους. Οι γιατροί απεργούν και ο Ιπποκράτης πάει περίπατο...

Οι ένστολοι αγριεύουν, έγιναν πάλι... «μάχιμοι». Η δικαιοσύνη παγώνει, ξέχνα τη δίκη που περίμενες με αγωνία. Οι εφοριακοί βάζουν λουκέτο – πλάκα έχει, δεν θα τους βρίσκεις να πληρώσεις.

Και οι δημόσιοι υπάλληλοι πέφτουν κάτω από τις καρέκλες . Όσοι δεν μπήκαν με ΑΣΕΠ λιποθυμούν για το κακό που τους βρήκε. Όλες εκείνες οι κυράτσες και όλοι εκείνοι οι ανίκανοι σε ΊΚΑ, εφορία, ΔΕΗ και σε κάθε άλλη δημόσια υπηρεσία, είναι με κατεβασμένα τα μούτρα που της χάλασε ξαφνικά η βόλεψη.

Τα φαρμακεία όλα κλειστά και οι δωρεάν γιατροί αμετακίνητοι. Ο κόσμος κάνει τον σταυρό του, προσεύχεται μόνο για υγεία. Τα ράσα πήραν κατ' ιδίαν την διαβεβαίωση πως το λειτούργημα - μισθός δεν θα πειραχθεί. Ησύχασαν άραγε; Δεν θα άντεχα να δω απ' έξω από την βουλή παπάδες να πετάνε μαύρα καπέλα και κεριά στον αέρα. Τα κεριά θα χρειαστούν. Η ΔΕΗ είναι «φουντωμένη» με τις δόσεις από το νέο χαράτσι και οι φυλακές είναι γεμάτες, άσε που οι τράπεζες παραμονεύουν στην γωνία.

Οι δήμοι απεργούν. Τα ταμεία τους άδειασαν αλλά οι δρόμοι είναι γεμάτοι λακκούβες. Οι πλατείες έχουν σπασμένα παγκάκια και σύριγγες. Οι τοίχοι είναι βρώμικοι και βαμμένοι συνθήματα και τα καλαθάκια στο δρόμο ξεχείλιζαν χρόνια τώρα σκουπίδια.

Οι βουλευτές που εκλέξαμε φοβόνται, κλεισμένοι μέσα στα πολιτικά τους γραφεία λιγδιασμένοι ποντικοί, σηκώνουν τους ώμους και λένε «τι να κάνουμε, θα δούμε...».

Ευτυχώς που έχουν και το εξιλαστήριο θύμα «ας αποφασίσει εκείνος, αυτός είναι ο πρωθυπουργός». Οι άλλοι, όλοι αυτοί που λέγονται αντιπολίτευση, χαίρονται που κρατάει άλλος «την καυτή πατάτα», τι πλάκα που έχει αυτή η φράση «καυτή πατάτα». Άλλοι την κρατάνε εμείς την τρώμε...

Δεν ξέρω αν σας μυρίζει κάτι στον ελληνικό αέρα, μυρίζει σαν προσάναμμα φωτιάς. Αυτή την φωτιά που ετοιμάζουν να ανάψουν στην Βουλή.

Οι ξένοι αναρωτιούνται αν θα τηρήσουμε τα μέτρα και εμείς αναρωτιόμαστε αν θα τα ψηφίσουν.

Η χώρα είναι υπό πλήρη έλεγχο και σύντομα σε απόλυτη επιτήρηση.

Μέχρι πρότινος θύμωνα που με την τόσο κακή πολιτική διαχείριση παραδώσαμε την χώρα σε Γερμανούς, Τροικανούς και λοιπούς. Μόνο που παραδοθήκαμε εντός συνόρων, στους έλληνες πολιτικούς κατακτητές, αλλά μην αναλύσουμε περισσότερο το γιατί και πως... ο καθείς γνωρίζει το λόγο της παράδοσής του...

Και τώρα τι «σκάσε και κολύμπα;» Ναι, έτσι σου λένε «σκάσε και κολύμπα».

Δημοσιεύεται στα "Πολιτικά Θέματα" 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου