Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

« Η λίστα του Σίντλερ»


Η κατάσταση αρχίζει να γίνεται όλο και πιο σοβαρή. 6 δις. ευρώ το 2011 για να κλείσει η μαύρη τρύπα του 2010 και επιπλέον 12 δισ. ευρώ για την τριετία 2012 – 2014 προβλέπει το επίκαιρο- ποιημένο μνημόνιο, φέρνοντάς μας νέα μέτρα.
«Είναι πολλά τα λεφτά Άρη…» και πώς θα καταφέρουν να βγάλουν από τη μύγα ξίγκι….
Περπατώ στην Αθήνα συχνά, δεν είναι ότι πιο εύκολο αλλά τουλάχιστον αυτό δε μπορεί να μου το στερήσει κανείς, μήπως το περπάτημα είναι και η μόνη μας ελευθερία; Όσοι μπορούν ας το «βάλουν στα πόδια» γιατί αυξάνεται η τιμή των εισιτηρίων τουλάχιστον στα 1,3 ευρώ.
Επίσης εύχομαι να είμαστε τυχεροί, να μη τύχει και χρειαστούμε νοσοκομείο, η εξέταση θα είναι στα 5 ευρώ από 3 που είναι σήμερα. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, η διασταύρωση, που πρέπει δυστυχώς να κάνει κάποιος σε εξωτερικό γιατρό θα του στοιχήσει περίπου 80 ευρώ και ενώ θα έπρεπε να παρακαλάς να σου πει ο γιατρός πως είσαι καλά, παρακαλάς μη τύχει και σου δώσει κανένα κατεβατό εξετάσεων γιατί τότε… τότε το τερατώδες σύστημα δημόσιας υγείας, που κανένας δεν ήταν ικανός να το βάλει σε τάξη, θα σε «στείλει» στη μακροσκελή λίστα αναμονής και θα σε κάνει να νιώσεις αιχμάλωτος στη «Λίστα του Σίντλερ», γιατί αλίμονο να αρρωστήσεις και να μην έχεις λεφτά…
Και πώς θα κλείσει αγαπητοί μου τριακόσιοι, του τότε και του τώρα, η μαύρη τρύπα που ανοίξατε ; Ρίχνοντας μας μέσα….
Κάντε εσείς την αρχή και όποιος έχει σειρά θα ακολουθήσει …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου