Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Τα δελτία των 20:00

Είπα μετά από μέρες "…και δεν ανοίγω την τηλεόραση…" δεν είχα προσέξει πως η ώρα ήταν 20:05 "…ωχ έχουν αρχίσει οι ειδήσεις…",σκέφτηκα. Όχι πως αν ήταν 23:05 θα είχα να δω κάτι πιο ενδιαφέρον. Προχθές για παράδειγμα, τέτοια ώρα πέτυχα τα πιτσιρίκια με τα μεγάλα τηγάνια και τα ζουμερά πιάτα και σκέφτηκα "Καλά που οι άστεγοι, δεν μπορούν να δουν αυτή την ειρωνεία…".

Θα με ρωτήσεις, "Τι θέλεις, να σταματήσουν τα πάντα επειδή η Αθήνα (τουλάχιστον) έχει γεμίσει ζητιάνους;" κι αν σου πω ότι έχω αρχίσει να φοβάμαι πως όλη η Ελλάδα θα γίνει μια μεγάλη Ζητιάνα, θα με πεις υπερβολική; Οι άστεγοι στην Αθήνα υπερβαίνουν τους 10.000 και ο αριθμός όλο και αυξάνει, ενώ οι απολύσεις καλά κρατούν, αν σου λέει κάτι αυτό…
20:05 λοιπόν και πρώτο γεγονός, η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των άλλων πολιτικών κομμάτων, εντάξει - εντάξει, όχι με όλους, οι άλλοι πάντα περιμένουν να μάθουν τα νέα και μετά να σχολιάσουν. Έτσι όπως ακριβώς κάνουν οι κουτσομπόλες της γειτονιάς….

Οι κάμερες μας δείξανε πως μπήκανε στο Προεδρικό Μέγαρο, μας δείξανε πως βγήκανε από το Προεδρικό Μέγαρο, είδαμε το ύφος, την κορμοστασιά, τα κουστούμια, τα καλογυαλισμένα παπούτσια, τα καλοχτενισμένα μαλλιά... Άλλο ένα καλογραβατομένο δελτίο, που εμένα τουλάχιστον δεν είχε να μου πει τίποτα καινούργιο, τελείωσε.

Όχι Έλληνα, σιγά μην μάθεις τι σχεδιάζουμε πίσω από την πλάτη σου, για το μέλλον σου, σιγά μην σου πούμε ποια θα είναι η τύχη σου, κάτσε στην αναμονή μάδα την μαργαρίτα σου και αντί να ρωτάς "μ’ αγαπά δεν μ’ αγαπά" ρώτα "θα πτωχεύσω, δεν θα πτωχεύσω… θα πτωχεύσω, δεν θα πτωχεύσω… θα πτωχεύσω, δεν θα πτωχεύσω…".

2 σχόλια:

  1. Δεν έχεις και πολύ άδικο...προσωπικά έχω σταματήσει τα δελτία ειδήσεων εδώ και αρκετό καιρό...

    Η μόνη λύση είναι το διαδίκτυο

    ΑπάντησηΔιαγραφή