Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Ο Αριστοφάνης στη Βουλή

Αριστοφάνης, Αθηναίος κωμικός του 5ου αιώνα. Ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της περιόδου της αρχαίας αθηναϊκής κωμωδίας και ο μοναδικός, του οποίου σώζονται ακέραια έργα. Ο Αριστοφάνης ξαναζωντανεύει στην Ελλάδα. Η αφισοκόλληση ξεκίνησε και 300 ηθοποιοί ντυμένοι και βαμμένοι μασκαράδες προσκαλούν: «Αχαρνείς», «Ιππείς», «Νεφέλαι», «Σφήκες», «Ειρήνη», «Όρνιθες», «Λυσιστράτη», «Εκκλησιάζουσες», «Πλούτος», «Θεσμοφοριάζουσες», «Βάτραχοι».
Η μεγάλη έκπληξη του φετινού θεατρικού καλοκαιριού ανεβαίνει στη μεγάλη κεντρική σκηνή της Αθήνας, 300 ηθοποιοί διαφόρων ηλικιών δίνουν καθημερινά παράσταση και ταυτόχρονα συνδυάζουν στοιχεία κωμικά και τραγικά. Όλοι τους με μεγάλη εμπειρία στο χώρο. Εδώ και χρόνια ανεβαίνουν στο ίδιο θεατρικό σανίδι και αλλάζουν ρόλους κάθε 4 χρόνια ή και λιγότερο . Ο μεγαλύτερος θίασος που πέρασε ποτέ από την χώρα ξαναζωντανεύει με μια παράσταση που θα γραφτεί στην Ιστορία.
Ένας θίασος που θα τον ζήλευε ακόμα και ο Αριστοφάνης. Με τα ωραιότερα κουστούμια και τις καλύτερες ατάκες όλων των εποχών. Το κοινό έχει την δυνατότητα να παρακολουθεί σκηνές ζωντανά στη τηλεόραση, εξάλλου η διαφήμισή τους στα κεντρικά δελτία ειδήσεων είναι το πρώτο θέμα.
Τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί, κανείς δεν μπορεί να μπει στο θεατρικό τους «Ναό». Το κοινό από νωρίς περιμένει απ’ έξω από το θέατρο και παραληρεί κάθε βράδυ μπροστά από τη μεγάλη σκηνή. Θέλει να δει από κοντά τους πρωταγωνιστές, να τους αγγίξει, να τους μιλήσει. Κάποιοι πιο θερμόαιμοι ζητούν ακόμα και κάποιο ρούχο τους. Οι υπεύθυνοι του θεάτρου, φοβούνται τον τραυματισμό τους και πριν και μετά τις παραστάσεις προστατεύουν τους 300ους πρωταγωνιστές με υψηλά μέτρα ασφαλείας.
Η μεγάλη κωμικοτραγική παράσταση συνεχίζεται
Στοιχεία επικοινωνίας Ταχυδρομική διεύθυνση: Βασ. Σοφίας 2, 100 21 ΑΘΗΝΑΤηλεφωνικό κέντρο: Τηλ: +3-010-3707000, Fax: +3-010-3692170 Website: www.parliament.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου