Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011

Οι λύκοι και τ’ αρνιά

Στον ιστότοπο της Νέλλη Ψαρρού, διάβασα πως ο Εισαγγελέας εξέτασε την μήνυση για Εσχάτη Προδοσία που είχε καταθέσει ο γιατρός Δ.Αντωνίου, κατά των πολιτικών και βουλευτών που υπέγραψαν το μνημόνιο. Η μήνυση έγινε δεκτή.

Ο κ.Αντωνίου, χειρούργος-ογκολόγος κάτοικος Χαλκίδας, κατέθεσε τον Μάιο μήνυση κατά των βουλευτών που υπέγραψαν το μνημόνιο, υπουργών, του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και κατά των μελών της “Τρόικας” (ονομαστικά και με τις διευθύνσεις τους) με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας, (στοιχεία μπορεί να δει κανείς στο blog του κ.Αντωνίου http://zoidosia.blogspot.com.) Συγκεκριμένα, παρά την ασυλία που προσφέρεται από το Σύνταγμα σε βουλευτές και υπουργούς, η έσχατη προδοσία αποτελεί αυτόφωρο έγκλημα, για το οποίο ο εισαγγελέας μπορεί να διατάξει την άμεση δίωξη χωρίς την άδεια της Βουλής.


 Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, δεν έβαλε την υπόθεση στο συρτάρι. Μετά τη δικαίωσή του ο κ. Αντωνίου μίλησε στους συμπατριώτες τους όπως αναφέρει η Νέλλυ Ψαρρού που βρισκόταν εκεί και είπε τα εξής: «το Μνημόνιο είναι μια δανειακή σύμβαση η οποία όμως έχει αντικαταστήσει το ίδιο το Σύνταγμα: όπως και το Σύνταγμα, αναφέρει τις γενικές κατευθύνσεις της πολιτικής που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα και παραπέμπει στη συνέχεια σε νόμους που θα εξειδικεύουν αυτές τις κατευθύνσεις. Καταλύει δηλαδή το Σύνταγμα.


Αν είναι έτσι, να το δηλώσουμε επισήμως και να λεγόμαστε Τροϊτκιστάν και όχι Ελλάδα, κι εμείς Τροϊκανοί. Βάση αυτής της δανειακής σύμβασης που υπογράψανε, αν δεν πληρώσουμε μία δόση, οι δανειστές μας μπορούν να προβούν σε κατάσχεση κάθε δημόσιας περιουσίας μας, χωρίς περιορισμό. Μάλιστα, τυχόν δικαστική διένεξη που θα προκύψει (με πολίτες π.χ.) θα επιλύεται με το αγγλικό δίκαιο και όχι το ελληνικό, δηλαδή με το δίκαιο των δανειστών μας. Επίσης έχει καταλυθεί το ίδιο το πολίτευμά μας, η Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, καθώς καταργείται στην πράξη η διάκριση των εξουσιών.


Ο κ. Παπούλιας είναι συγκατηγορούμενος διότι θα έπρεπε να έχει διαλύσει τη Βουλή, είπε, τονίζοντας όμως ότι δεν έχει υπογράψει διάφορα προεδρικά διατάγματα μέχρι στιγμής. Το πρόβλημα είναι η ηττοπάθεια. Αυτοί δεν θα φερόντουσαν σαν λύκοι αν εμείς δεν φερόμασταν ως αρνιά. Ας γίνουμε εμείς λοιπόν λύκοι». Αυτά διάβασα και έμεινα άφωνη, σκεπτόμενη μήπως πρέπει όλοι οι Έλληνες να κάνουμε μήνυση στους πολιτικούς για Εσχάτη Προδοσία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου